TikTok akan tamatkan fungsi TikTok Now - FUZZ.MY

Wednesday, June 28, 2023

TikTok akan tamatkan fungsi TikTok NowFungsi yang baharu sahaja diperkenalkan pada tahun lalui iaitu TikTok Now bakal ditamatkan oleh TikTok tidak lama lagi. Sebelum ini, fungsi tersebut diperkenalkan bagi menjadi pesaing kepada aplikasi sosial BeReal.


 

TikTok Now, membolehkan pengguna untuk berkongsi detik istimewa melalui video 10 saat dan juga foto. Pengguna juga diberikan masa selama tiga minit untuk berkongsi sesuatu dengan menggunakan kamera hadapan dan belakang. Selain itu, fungsi ini secara asasnya dibina untuk memperlihatkan hubungan yang lebih spontan dan tulen di antara pengguna TikTok. 


Walaubagaimanapun, sebab utama penamatan fungsi ini tidak pula didedahkan. Dengan pelancarannya yang kurang dari setahun, kita mungkin boleh menjangkakan yang TikTok Now tidak dapat mencapai sasaran seperti mana yang TikTok harapkan.


TikTok buat masa ini telahpun menghantar notifikasi kepada pengguna mengenai penamatan TikTok Now. Namun, TikTok tidak mendedahkan secara terperinci mengenai tarikh penamatan fungsi tersebut.


(Sumber)